-
Ja comencem a tenir aquí les primeres nevades i, com passa cada any, probablement no tinguis les rodes de neu ficades. No et preocupis avui t’expliquem tot el que necessites sobre les cadenes de neu.
Saps on s’han de col·locar? Les cadenes han de ficar-se en les rodes motrius (les que reben la força del motor). És a dir, si el teu cotxe és de tracció davantera (el 75% dels models ho són), hauràs de posar-les en les rodes davanteres. En canvi, si el teu vehicle és de propulsió posterior, hauràs d’instal·lar-les sobre els pneumàtics posteriors. I, si el teu automòbil és de tracció total, l’ideal és col·locar cadenes en les quatre rodes, però cada sistema de tracció 4×4 té les seves peculiaritats, per la qual cosa, de vegades, pots instal·lar-les només en un eix. Si el teu cotxe és 4×4, el millor és que consultis el manual del vehicle, ja que aquí t’indicarà en quin eix -o eixos- has de col·locar-les.
Hi ha tres tipus de cadenes: les de tela, les clàssiques i les mixtes. Les primeres, les de tela, en realitat són fundes de niló. Les ha de col·locar sobre el pneumàtic, com si fos un “abric”. Les segones són les cadenes “de tota la vida”, normalment conegudes pel seu baix preu, l’únic inconvenient, tècnicament parlant, és que són difícils de muntar. A més a més les cadenes metàl·liques s’esgarrapen a les llantes amb facilitat, sobretot si són d’alumini. Però són les més eficients sobre la neu. Les últimes, les mixtes, són unes cadenes que combinen la facilitat de muntatge de les primeres amb l’eficiència sobre les segones. En qualsevol dels tres casos és important que retiris les cadenes quan vegis que la carretera ja no té neu, ja que aquestes baules són especialment agressius amb la goma del pneumàtic, per la qual cosa podries danyar-los.
Si encara no tens les teves cadenes de neu vine a buscar-les a River, on les trobaràs al millor preu possible!
-
Amb el fred arriben també les grips i els refredats, amb els símptomes típics com el mal de cap, secreció nasal, flegmes, esternuts, tos, mal de coll i pit, entre altres. Sense cap cura real, aquests malestars poden trigar molt temps a desaparèixer i ens poden fer sentir molt malament, però sempre podem minimitzar-los amb ingredients naturals i algunes tècniques que tenim a la mà a casa.
Te de Gingebre Calent: és un dels millors tes per prendre quan et sentis congestionat. El gingebre és una arrel amb propietats curatives, que t’ajudarà a desinflamar les vies nasals permetent la sortida de mucositat.
Vapors Essencials: un dels remeis més immediats per a la congestió nasal és respirar vapors amb essències. Pots beneficiar-te dels vapors d’un te, un bany calent o omplint un recipient profund, com una olla, amb aigua molt calenta i unes gotes d’oli d’eucaliptus.
L’all: aquest remei de les àvies, és dels més simples i no necessiten molt esforç. L’all proveeix de magnífiques característiques curatives. La mel a més pot donar un ric sabor i també conté propietats antibacterianes. Aquesta recepta et portarà beneficis especialment si el teu refredat està acompanyat de mal de coll i tos seca.
Calor curativa: un bon remei des de fa molt temps ha estat la borsa d’aigua calenta que t’ajudarà a afluixar la flegma i congestió del pit. La calor suau i constant afluixarà els músculs, i suavitzarà la flegma per ajudar-la a pujar. És un remei casolà molt senzill i molt relaxant. Pots aplicar una mica d’ungüent d’eucaliptus en el pit per augmentar l’eficàcia.
El picant: si ets algú que pot aguantar el menjar picant, pren avantatge d’això i dóna-li algunes mossegades a pebrots frescos. El constituent que fa picant als pebrots es diu capsaïcina i, a més de molts altres beneficis, pot ajudar a afluixar mucosa per poder expulsar-la. Si pots, pren alguna sopa, brou o consomé i agrega-li una mica de picant.
Gàrgares per a la gola: si la teva grip ve acompanyada de mal de coll, fer gàrgares amb una solució de sal, vinagre de poma i sàlvia t’ajudarà.
La sopa de pollastre: aquest honorable remei ha estat provat i és veritable.
I finalment, rar però efectiu, els mitjons mullats: Pensaràs que això és una mica de bojos i que no sona gens còmode. Però t’assegurem que és una tècnica naturista molt efectiva i que no sentiràs cap incomoditat. Al contrari, quedaràs impressionat dels resultats.
Trobaràs les receptes per fer aquests remeis i més informació sobre ells a Naturisima.org.
Recorda que a River, i sobretot a EcoRiver, tens a la teva disposició tots els ingredients que t’ajudaran a combatre la grip aquest hivern.
-
La marca d’electrodomèstics Taurus et porta un nou robot de cuina totalment revolucionari. Aquest producte incorpora el concepte de smart cooking: pantalla tàctil de 7 polsades, connexió wifi i comunicació multi dispositius, perquè el puguis connectar al teu telèfon.
A més a més, Mycook Touch té altres prestacions destacades com: és un dispositiu multi funcions, per la seva APP rebràs constantment noves receptes, cuina a inducció fins a 140º, incorpora una balança amb precisió de 5g i cuina a tres nivells diferents que fan aquest robot de cuina únic.
A River ja ens hem apuntat a la revolució smart cooking, si tu també vols fer part d’aquesta, vine a descobrir el nou Mycook Touch de Taurus al nostre centre comercial.
-
L’espera ha arribat al seu final: el número 13 de la reixida nisaga Call of Duty, anomenat Infinite Warfare, arriba avui a tot el món per repetir l’èxit de les seves anteriors edicions. Surt per PlayStation 4, Xbox One i Microsoft Windows. Inclourà la remasterització de Call of Duty IV: Modern Warfare.
Durant la seva presentació a la premsa Infinity Ward, l’empresa creadora del videojoc, va revelar la trama que inclou batalles tant a la terra com a l’espai, reprenent l’esència dels primers títols de la sèria, com ara Ghosts, i el seu novedós sistema de personalització del multijugador, on es podrà ajustar i modificar algunes de les seves característiques, a l’estil dels videojocs de rol.
Els jugadors podran triar sis tipus (Synaptic, Phantom, Warfighter, FTL, Stryker i Merc), cadascun amb una arma principal a més a més de dues habilitats especials i tres més de complementàries.
-
Descobreix una font inesgotable d’energia amb els nous Biotta Vita 7, un mix de sucs purs obtinguts per premsat directe de 7 fruites i hortalices.
Un consum de només 100ml de Vita 7 aporta tota la vitamina C necessària per la reducció de la fatiga i el cansament. recomanat per infants i gent gran que no acostumen consumir fruita fresca, és perfecte per prendre als esmorzars, berenars i com aperitiu abans dels menjars.Aquest producte, d’origen suís, conté suc de taronja, pastanaga, plàtan, poma, pinya i raïm, entre d’altres.
Només cal prendre un got diari per obtenir el 15% de l’ingesta recomanada de vitamina C d’un adult mitjà, és lliure de gluten i és 100% natural.L’empresa Biotta ha estat guanyadora del premi Best of Bio, fomentant un estil de vida sa i una dieta equilibrada.
-
S’apropa la castanyada i com és molt típic d’aquesta època amb les castanyes menjarem també panellets, que s’elaboren fen boletes amb la massa composta per sucre, ametlla crua mòlta, ou i ratlladura de llimona, que posteriorment es cobreix amb pinyons. Encara que aquests són els panellets tradicionals, actualment existeix una gran varietat d’aquests dolços, als quals se’ls afegeix ingredients com la xocolata, el cafè, els festucs, la taronja, el codony o el coco.
Nosaltres compartim la recepta tradicional perquè aquest any puguis fer els panellets a casa.
Ingredients (per 12-14 unitats):
- 150g de moniato
- 150g de pinyons
- 170g d’ametlla mòlta
- 1 rovell d’ou
- 130g de sucre
- Ratlladura de pell de llimona
- Aigua
- Poseu a coure el moniato en una cassola amb aigua durant 20 minuts, a foc suau.
- Retireu i deixeu refredar. Peleu el moniato i piqueu en un bol fins a fer un puré.
- Afegiu el sucre i la ratlladura de la pell de llimona i barregeu (fins a fer una pasta per modelar amb la mà).
- Per assecar la pasta, agregeu el rovell d’ou i removeu. Incorporeu l’ametlla mòlta i lligueu tots els ingredients.
- Feu boletes amb la massa de moniato (de 12 a 14 unitats), arrebosseu-les amb els pinyons i col·loqueu-les en una placa coberta amb paper de forn.
- Fornegeu a 180º C, durant 15 minuts. Retireu del forn i serviu.
Si els productes que utilitzeu són ecològics els panellets sortiran encara més bons i saludables! Per això a EcoRiver trobaràs tots els ingredients per fer aquesta deliciosa recepta. I si la vols fer més moderna, al nostre centre també podreu comprar altres ingredients com la xocolata, el cafè, els festucs, la taronja, el codony o el coco.
Que tingueu molt bona castanyada! -
Com és tradicional donem la benvinguda al fred i a la tardor amb la castanyada que, a Andorra, se celebra el vespre abans de Tot Sants. Però segons diuen alguns cronistes aquesta tradicional celebració, en algunes parts de Catalunya, es fa durant una nit més tard que al nostre país.
Compten els historiadors que fa molts anys durant aquesta vetllada, els campaners de les esglésies no paraven de fer sonar les campanes per avisar els veïns de l’arribada del moment de pregar pels seus difunts. Per reprendre forces la gent del poble els hi donava castanyes, el fruit que més abundava en aquesta època de l’any, i alguna ampolla de vi dolç, per fer-les passar millor i, a la vegada, combatre el fred en els pocs moments de descans.
El costum de menjar castanyes, a poc a poc, es va generalitzar, i així van aparèixer les castanyeres que avui en dia trobem als principals carrers i places del nostre país.
Des de fa uns anys també se celebren castanyades populars a l’aire lliure, balls, i altres activitats organitzades per les diferents associacions andorranes.
Però si aquest any vols fer aquesta celebració a casa teva, a River trobaràs tot el material necessari: les castanyes de qualitat prèmium, així com la paella per torrar-les.
Aprofitem per desitjar-te una bona castanyada!
-
Avui al nostre blog t’expliquem els beneficis d’aquesta beguda tan típica francesa, originària de la regió d’Armanyac.
El conyac és una de les alternatives més saludables a l’hora de consumir una beguda alcohòlica, sobretot perquè no és necessari fer barreges per trobar-li un bon sabor. A més a més el seu contingut de sucre és més baix en comparació a altres opcions alcohòliques i no té cap tipus d’additius. I si trobes que té un sabor molt fort el prendràs més lentament i en menys quantitat, consumint així menys calories.
Aquesta delicatessen francesa es fa en barrils de roure, per això té un gust tan fort a fusta. Però el punt més interessant és que, en el procés de creació de la beguda, s’accentua la presència de l’àcid el·làgic que el teu cos utilitza com un potent antioxidant. Això ajudarà al fet que el teu organisme lluiti contra els radicals lliures que causen l’envelliment prematur, problemes en el sistema nerviós i fins i tot amb els problemes del cor.
Està comprovat que les persones que beuen conyac amb moderació tenen menor tendència a patir malalties del cor. Això es deu al fet que aquesta beguda impedeix que les artèries s’endureixin i impedeixin el pas de la sang.
Estudis realitzats per la Universitat de Buffalo i publicats en Science Daily, han comprovat que beure conyac amb moderació també ajuda a la salut pulmonar, gràcies al seu alt contingut de raïms blancs.
Ara que ja coneixes els beneficis d’aquesta beguda, t’animem que vinguis a River, on trobaràs una àmplia selecció de conyacs, a comprar la teva marca preferida i a gaudir-la durant les nits fresques de la tardor.
Font: http://www.vix.com/es/imj/salud/5993/conoce-los-beneficios-de-tomar-cognac
-
Ara també podeu trobar a River carn ecològica de Pirinat a la secció de Carnisseria, provinent del Ripollès. A més de tractar-se d’un aliment de qualitat excepcional, té el valor afegit de ser un producte de proximitat. Pirinat va néixer en 2005 amb la intenció de donar solució a alguns dels principals problemes en que es trobava l’explotació ramadera familiar: aconseguir valorar a un preu just, obtenir una carn d’altíssima qualitat i eliminar al màxim els intermediaris per tal de que el producte arribés al consumidor final amb total garantia i a un cost assequible.
Gràcies a la correcta alimentació i manipulació que reben els animals, la carn ecològica no conté cap mena de residu ni cap producte nociu per a la salut, com ara antibiòtics, pesticides, transgènics… Té més contingut en àcids grassos insaturats, més cardiosaludables, i menys contingut en greixos saturats. A més, aporta proteïnes d’alta qualitat, minerals i vitamines excel·lents que ajuden a prevenir anèmies i altres malalties. La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció d’aliments d’elevada qualitat, obtinguts mitjançant les tècniques més respectuoses amb el medi ambient, regulada per una normativa europea que estableix les exigències de producció i elaboració dels aliments, així com els requisits per a la inspecció, la certificació i l’etiquetatge.
El resultat és que els aliments ecològics estan sotmesos a uns controls molt estrictes, realitzats per entitats de certificació autoritzades.
-
Amb el temps, la cervesa es presenta com una beguda que ja no només està vinculada als homes. És més: d’acord a un estudi de la Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia la cervesa presenta per les dones uns importants beneficis…
Consumida de manera prudent, aquesta popular beguda protegeix de l’osteoporosi, perquè conté vitamines, minerals i antioxidants que contribueixen a millorar la salut òssia. Durant l’embaràs, per ser ric en àcid fòlic, la cervesa pot prevenir els problemes en la medul·la espinal del fetus. Així mateix, ajuda a la lactància per la millora de la capacitat antioxidant de la llet materna i alleugera els símptomes i malestars de la menopausa.
Baixa en calories i sense greixos, la cervesa, com es veu, porta molts beneficis a les dones, a més a més donar un bon moment de plaer en prendre-la freda amb amics.