Cinc beneficis del te Kombucha demostrats científicament
El te de Kombucha està de moda, tot i que és una beguda molt antiga. Es tracta d’un gran probiòtic que ajuda a combatre els bacteris, redueix el risc de malalties cardíaques i s’utilitza pel tractament de la diabetis.
Gairebé nouvinguda entre nosaltres, ha aconseguit acaparar l’atenció de tot el món. Parlem de la beguda efervescent i fermentada que tots coneixem com te kombucha. El seu valor és que pot ajudar-nos a enfortir les defenses i la microbiota en temps de pandèmia de Covid-19.
Però no és nova. L’any 414 AC, un monjo tibetà amant de la natura anomenat Kombu va anar a la casa reial de l’emperador Inkyo i li va regalar el fong de la kombucha. L’emperador va provar la beguda segons les indicacions i en va gaudir tant que va quedar enamorat immediatament. A partir d’aquest moment en va recomanar la fabricació en tot el seu imperi. L’èxit es va estendre ràpidament i així aquesta llegendària beguda porta el seu nom: kombucha, que vol dir ‘te de Kombu’.
Entre els seus principals beneficis trobem:
Probiòtic
S’elabora afegint ceps específics de bacteris, llevat i sucre al te negre o verd, i després es deixa fermentar durant una setmana o més. Durant aquest procés, els bacteris i el llevat formen una pel·lícula similar a un fong a la superfície del líquid. Aquesta és la raó per la qual la kombucha també es coneix com te de fongs.
Antioxidant
Molts científics creuen que els antioxidants d’aliments i begudes són millors per a la salut que els suplements. La kombucha, especialment quan es fa amb te verd, sembla tenir efectes antioxidants en el fetge.
Antibacteris
La principal substància produïda durant la fermentació de la kombucha és l’àcid acètic, que també és abundant en el vinagre. De la mateixa manera que els polifenols en el te, l’àcid acètic pot matar molts microorganismes potencialment nocius.
El te de Kombucha redueix el risc cardíac
La malaltia cardíaca és la principal causa de mort al món i els estudis mostren que la kombucha pot millorar en gran mesura dos marcadors de la patologia, el colesterol LDL, el dolent, i el colesterol HDL, el bo, en tan sols 30 dies. Encara més important, el te (especialment el verd) protegeix les partícules de colesterol LDL de l’oxidació, que es creu que contribueix a la malaltia cardíaca.
Diabetis
Afecta més de 300 milions de persones en tot el món. Es caracteritza per alts nivells de sucre en la sang i resistència a la insulina. Un estudi en ratolins diabètics va descobrir que la kombucha va alentir la digestió dels carbohidrats, el que va reduir els nivells de sucre en la sang.
A River Centre Comercial tenim una àmplia gamma d’infusions, entre les quals també la Kombucha de Vitae i Komvida. Uns productes que River posa al teu abast per a que tinguis millor cura de la teva salut.