Dia Internacional del croissant
Avui 30 de gener és el Dia internacional del croissant. Un esmorzar o un berenar perfecte que té una història apassionant al darrere. Aquesta pasta, segons sembla, és d’origen austríac, no francès.
En plena invasió de l’imperi Otomà al segle XVII, els forners de Viena, que treballaven a altes hores de la matinada, van ser els que van donar l’alerta d’una incursió. Gràcies a la reacció d’aquest gremi es va evitar l’atac i la ciutat es va salvar. Amb motiu de la celebració d’aquest fet els forners van crear un dolç per esmorzar amb forma de mitja lluna, que representava la bandera dels otomans. Utilitzant uns ingredients bàsics com la mantega, la farina i el sucre, van crear aquesta increïble recepta que ha perdurat i triomfat fins avui dia.
Cada 30 de gener se celebra el Dia Internacional del croissant. La idea de celebrar aquesta data és donar a conèixer una peça de brioixeria, que gaudeix de molta acceptació en el món pel seu sabor, aroma i textura cruixent, a més que pot consumir-se a qualsevol hora del dia.
Què fa del croissant un aliment irresistible al paladar?
Hi ha aliments que pel seu sabor i textura al paladar es tornen veritablement irresistibles. Segons estudis realitzats sobre el comportament humà, se sap que certs aliments produeixen algunes reaccions additives que disparen en l’organisme substàncies químiques com ara la dopamina i la betaendorfina, encarregades de produir plaer.
En aquest sentit, el croissant com altres brioixeries, que en la seva preparació requereixen productes processats com el sucre i altres carbohidrats, té aquest efecte placebo en un alt percentatge de persones. El croissant té prou acceptació i potser això es degui al fet que el resultat final és una pasta que pot ser consumida tant amb productes dolços com la xocolata, o salats com els formatges, embotits, etc.
Un altre aspecte que gaudeix el comensal, és l’agradable sensació cruixent que té cadascuna de les seves capes i que el fa veritablement desitjable.
Recepta fàcil i ràpida
Ingredients: Una massa de pasta de full, 1-2 ous.
- Amb l’ajuda d’un corró i posant farina tamisada a la taula, estirem la pasta de full que ha d’estar a temperatura ambient.
- Fem uns talls en forma de triangle que tingui uns 25 cm d’alt.
- Enrotllem des de la base de cada triangle (la part ampla) cap a la part estreta, fent una espècie de rotllet.
- Els posem en una safata de forn i pintem els croissants amb l’ou.
- Introduïm al forn a 200 graus, prèviament escalfat, fins que s’inflin i es daurin.
Qualsevol dia és bo, però avui especialment, a la fleca i pastisseria de River Centre Comercial pots trobar-ne de deliciosos. També pots adquirir els ingredients a la nostra secció d’alimentació per fer tu mateix un d’aquests riquíssims panets en forma de lluna.
Els has fet alguna vegada? T’hi animes?