
Cocido gallec de Lalín
Avui a River prepararem un dels plats estrella de la cuina gallega: el cocido de Lalín, una delícia pròpia del nord d’Espanya per temperar aquests últims dies freds d’Andorra.
INGREDIENTS
- Cabdell
- Unto o mantega blanca
- Costella
- Cua de porc
- Braó de porc
- Cap de porc
- Cigrons
- Xoriço de carn i ceba
- Cansalada
- Ossos d’espinada
- Llengua
- Pota de porc
- Patates
- Carn de vedella
- Cuixa de gallina
- Grelo
PREPARACIÓ
- El primer que farem és posar al foc una olla amb abundant aigua.
- Tirarem l’unto juntament amb la tota la carn prèviament dessalada en aigua i ho deixem coent fins que quedi tendra.
- En un cassó a part tirarem els cigrons al costat dels xoriços amb abundant aigua. Deixem coure.
- Procedim a preparar la verdura; les fulles de cabdell les tallarem en trossos molt grans i les del grelo les deixarem senceres.
- Pelem les patates.
- Una vegada cuita la carn, la traiem de l’olla.
- Retirem l’olla dels cigrons.
- Coem les verdures en l’aigua on hem cuinat la carn, però en olles separades: un per als grelos i un altre per al cabdell i les patates.
- Una vegada estigui cuit tot ho traiem de l’aigua. Aquest brou que ens queda després de bullir la carn i les verdures és el que usarem per a la sopa.
- Llevem les cordes dels xoriços i servim cada part del bullit en fonts individuals.
Ara si, només queda parar taula i gaudir amb tota la familia d’aquest increíble plat que avui hem preparat amb River.