
Lluç amb cloïsses i gambes
Ingredients per a 4 persones:
- 4 o 8 rodanxes de lluç, segons la mida.
- Cap del lluç
- 300 gr. de cloïsses
- 300 gr. de gambes
- 1 ceba gran
- 2 alls
- Julivert
- 1 mica de pebre blanc
- 1 got de fumet de peix
- 1 got de vi blanc
- Farina
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Pas a pas:
- Renta bé les cloïsses, deixa-les un parell d’hores en aigua i sal amb unes gotes de vinagre perquè deixin anar la sorra.
- Pela les gambes i reserva-les. A continuació fes una mica de fumet amb el cap del lluç i els caps de les gambes. Cola-ho i reserva.
- Passa per farina les rodanxes de lluç, fregeix-les amb oli i reserva-les.
- En una cassola posa l’oli amb el que has fregit el lluç i afegeix-ne una mica més si és necessari. Fregeix les gambes, afegeix els alls molt ben picats i la ceba ratllada, a continuació afegeix el julivert i un polsim de pebre.
- Afegeix el vi blanc i el fumet de peix i quan comenci a bullir incorpora les cloïsses. Quan les cloïsses s’obrin incorpora el lluç. Remou de tant en tant la cassola perquè no s’enganxi el lluç.