
Panellets fets a casa!
Els panellets de pinyons són un tipus de dolç molt conegut, es preparen especialment en el nord d’Espanya i durant certes festivitats. Avui t’ensenyem com es fan pas a pas.
Ingredients:
- Ametlla mòlta, 1/4 de quilo
- Sucre glass, 1/4 de quilo
- Patates, mateixa quantitat
- Pinyons, un grapat
- Una llimona
- Un ou
Preparació:
- Coem les patates, pelades o sense pelar. Una vegada cuita la deixem refredar, i sense la pell la triturarem en un bol convertint-la en una espècie de puré.
- Una vegada fet el puré li afegim l’ametlla mòlta, el sucre glass i la pell ratllada d’una llimona.
- Anem barrejant tots els ingredients, primer amb una forquilla i a poc a poc anem amassant amb les mans fins a obtenir una massa homogènia i de textura suau.
- Amb aquesta massa formem una bola que tapem amb paper transparent i deixem reposar una hora a la nevera.
- Trèiem la bola de la nevera i anem agafant porcions de massa i formant boletes de la mateixa mida.
- En un recipient a part batem l’ou, i en un altre posem els pinyons.
- Anem passant les boles de massa per l’ou batut i després pels pinyons, estrenyent perquè els pinyons quedin pegats a la massa.
- Els col·loquem en la safata del forn i els coem a 180 graus durant uns 12-14 minuts. Una vegada fets els deixes reposar fins a l’endemà.
Vine a River a comprar tots els ingredients per fer panellets casolans!