Esport en temps de pandèmia
A River Centre Comercial,malgrat la pandèmia, patrocinem alguns equips esportius del país, un d’ells és el Club Voleibol Andorra.
Hem parlat amb l’entrenador, Daniel Pequeño, sobre l’esport en temps de pandèmia. En l’inici de la nostra xerrada hem tractat de la cura que ell i l’equip tenen perquè l’esport sigui segur i ens ha dit que pel que fa als protocols que estan adoptant per a les activitats esportives ens pot donar una llista de tots ells, que s’han fet arribar a tots els esportistes, però que el principal de tots és la higiene, la distància entre esportistes, l’ús de màscares i els grups socials. També ha recordat que estan treballant en connexió amb el Ministeri d’Esports i s’actualitzen amb els protocols segons l’evolució de tota la pandèmia.
La nova “normalitat” a la pandèmia
En relació a aquesta “nova normalitat”, l’entrenador del CV Andorra ens ha comentat que al principi era molt complicat, tant per als nens com per als adults, però en mesura que l’esportista és molt més flexible i està preparat per als reptes, creu que en l’esport aquesta “nova normalitat” ha estat més fàcil i que avui veu als seus grups ben adaptats als protocols i desenvolupant l’activitat amb normalitat.
Pel que fa a les mesures de seguretat que s’estan prenent, l’entrenador Dani Pequeño ha manifestat que la principal és la higiene, que creu que avui en dia la consciència relacionada amb la higiene ha canviat molt i ha ajudat molt. La gent cuida més la higiene i els espais i materials estan més nets que de costum.
Evidentment, els principals implicats són els atletes, dels que ens ha explicat que l’han sorprès, que va pensar que seria un any perdut, però que veu la necessitat de l’esport en la vida de cadascú, que ara responen millor a l’entrenament i sembla que el valoren més. Per contra, la part negativa, ens diu, és la falta de competició, i que creu que és el que més troben a faltar en aquests moments.
Beneficis de l’esport
En un aspecte més ampli i respecte al futur de l’esport en general i del CV Andorra amb tots aquests canvis, el preparador comenta que personalment veu que l’esport es convertirà en alguna cosa fonamental després de la pandèmia. També espera que es valori més perquè els estudis demostren que les persones que practiquen esport estan més allunyades de tots els problemes que la pandèmia ha generat en la societat. Pel que fa al CVA, diu, va ser genial, ja que el voleibol es pot practicar sense contacte entre els practicants i mantenint una distància que evita el contagi de virus si algú s’infecta. L’únic mitjà de contacte és la pilota, de manera que extremen la higiene de les mans i el material perquè no sigui un factor de transmissió.
Així mateix creu que molts canvis perduraran, però que sobretot cal seguir treballant els canvis positius en el cas del respecte als altres i la higiene.
Finalment, i en relació als beneficis de l’esport, l’entrenador del CV Andorra, Dani Pequeño argumenta que està comprovat científicament que per tenir una vida saludable es necessita practicar esport i que “una cosa que va ser molt evident és no només la salut física de les persones sinó també la salut mental. Vam tenir informes de moltes persones que estaven amb crisi d’ansietat i depressió i que mitjançant l’esport van aconseguir millorar tant físicament com psicològicament. Per a mi és molt satisfactori veure l’esport com una medicina que sana tant el físic com l’ànima”.