• Carretera d’Espanya, Sant Julià de Lòria, Andorra

Es tracta d’una recepta molt lleugera, saciant i rica en proteïna vegetal, apta per a vegetarians i celíacs, per dietes de control de pes i per a persones amb problemes de colesterol.

INGREDIENTS:

  • 1 paquet de konjac
  • 80g de soja texturitzada
  • 50g de bolets
  • Salsa de tomàquet
  • Orenga
  • Sal
  • Pebre
  • Cúrcuma

RECEPTA:

Poseu/Posem la soja texturitzada i els bolets en remull durant 1 hora, després saltegeu/saltegem 5 min amb una cullerada d’oli i un polsim de pebre, cúrcuma i orenga. Afegiu/afegim la salsa de tomàquet i finalment, afegiu/afegim la pasta de konjac prèviament escaldada 2 min.

INFORMACIÓ DELS INGREDIENTS:

La pasta de konjac: està elaborada a partir de l’arrel d’una planta amb/que presenta un alt contingut en fibra, no aporta quasi calories, té un gust neutre i resulta molt saciant.

Els bolets: rics en minerals, proteïna vegetal, aromatitzen el plat i ens aporten antioxidants.

La soja texturitzada: considerada la proteïna vegetal per excel·lència, simula la carn picada i combina bé en moltes receptes, molt versàtil i de llarga caducitat.

La salsa de tomàquet: conté gran quantitat de licopè, un potent antioxidant interessant per prevenir malalties

Et deixem una recepta creada pensant en tots aquests esportistes que dediquen els mesos de primavera i estiu a córrer, participar en curses i en fer trailrunning. Sabem que necessiten consumir productes que siguin una bona font d’energia per ells.

INGREDIENTS

  • 40g d’arròs vermell
  • 200g de llenties cuites bio
  • remolatxa
  • canonges
  • oli d’oliva verge extra
  • suc de llimona
  • 50g de tofu
  • 1 cullerada de tamari
  • 1 cullerada d’oli de coco
  • 1 cullerada d’ametlla mòlta

RECEPTA:

  • Deixeu el tofu marinar amb soja.
  • Esbandiu i deixeu en remull l’arròs vermell. Bulliu-lo (1 part de cereal per dos d’aigua).
  • Esbandiu les llenties i escorreu-les.
  • Fregiu el tofu amb oli de coco.
  • Barregeu tots els ingredients.
  • Elaboreu la vinagreta amb oli, llimona i fruits secs (sal opcional, si és el cas utilitzar una sal marina o sal de l’Himàlaia, que no sigui refinada).
  • Podeu menjar l’amanida freda o tèbia.

INFORMACIÓ DELS INGREDIENTS:

L’arròs vermell: font d’hidrats de carboni i se li associa la propietat de reduir els nivells sanguinis del colesterol total, del colesterol dolent (LDL), dels triglicèrids i, per contra, d’augmentar el colesterol bo (HDL).

Les llenties: excel·lent font de fibra, hidrats de carboni de baix índex glicèmic, i amb la vinagreta de la llimona afavorim l’absorció del ferro.

Remolatxa: com a font de ferro.

Tofu: font de proteïna vegetal.

Oli de coco: greix saludable que no s’emmagatzema i és una bona font de combustible energètic.

Llimona: font de vitamina C, que afavoreix l’absorció del ferro vegetal de les llenties.

Tamari (soja): fermentat que ens ajudarà a digerir.

Ametlla: font de calci, proteïnes vegetals i fibra.

Avui et proposem una recepta rica en els nutrients implicats en una bona salut de la pell, és a dir en antioxidants amb acció regeneradora (vit C, betacarotens, vit E), nutrients específics pel sistema nerviós (vit del grup B, greixos w-3 i w-6), vitamines (C, A, E) i minerals (seleni, zinc, silici). A més a més la recepta té un elevat contingut d’aigua, factor molt important per la pell.

Si vols consumir un extra de greixos w-3, pots afegir, a aquest plat, unes tires de salmó fumat ecològic.

INGREDIENTS:
Per a una persona:

  • 1 carbassó
  • 1/4 d’alvocat
  • Llavors de sèsam i xia
  • Xarop d’atzavara: 1 cullerada sopera

Pel pesto:

  • Bròquil (6-7 flors)
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • Suc de mitja llimona
  • Fruits secs: un grapat de pinyons o, si volem una opció més econòmica, anacards (que deixarem en remull 30min)
  • 1/4 dent d’all tallat en fines làmines
  • oli verge d’oliva ecològic: 1 cullerada sopera
  • sal marina

RECEPTA:

  • Cuinarem al vapor el bròquil. Com més curt el temps de cocció millor per preservar els nutrients. L’aigua de cocció, la guardem!
  • Reservem unes flors de bròquil per decorar el plat.
  • En un recipient per fer salses, incloem els ingredients pel pesto i els triturem. Queda una massa bastant compacta, hi podem afegir l’aigua de cocció de les verdures i oli perquè quedi la textura desitjada.
  • En època de pèsols, també es poden afegir en aquesta preparació.
  • Tallem el carbassó a làmines i afegim el pesto a cada rodanxa.
  • Tallem l’alvocat i l’arrebossem amb el xarop d’atzavara i les llavors i el posem per sobre.

Aquest mes la nostra recepta EcoRiver t’introduirà als productes asiàtics, i si ja els coneixes et presentem un nou plat apte per tots tipus de dietes.

Al Japó, Xina i Corea és trobem molts tipus d’algues de diferents colors: verdes, vermelles i marrons. Per aquesta recepta necessitaràs les Wakame que tenen un sabor dolç i una textura única que les caracteritza, i sempre hem de vigilar de tallar els fulls en mides petites, ja que quan les cuines s’expandeixen molt. Per aquest plat també utilitzaràs l’alga enciam de mar que té propietats antioxidants i antibacterianes a més a més de ser rica en proteïnes, hidrats de carboni, fibra, sodi, calci, iode, ferro i magnesi.

Ingredients:

  • 1 grapat d’algues wakame
  • 1 grapat d’algues enciam de mar
  • 1 grapat de xiitakes deshidratats
  • 1 Pastanaga
  • ½ carbassó
  • ½ pebrot vermell
  • 1 cullerada sopera de salsa tamari
  • 1 cullerada sopera d’oli verge d’oliva ecològic

Recepta:

  • La nit abans posem en remull les algues i els bolets xiitake.
  • El dia de la preparació: en una paella o wok, saltem les verdures que prèviament haurem tallat.
  • Afegim els bolets i les algues ben escorregudes, i barregem.
  • Retirem del foc, ho servim en un bol.
  • Preparem una vinagreta amb la salsa tamari i l’oli d’oliva; i afegim per sobre.