1 fil d’oli

200 g de cansalada en daus petits

1 kg de carn picada

1 ceba mitjana a daus

1/4 de tassa de mantega

340 g de salsa de tomàquet

1 kg de tomàquet (pelat i sense llavors)

6 tiges d’api tallades a rodanxes fines

4 pastanagues en cubs petits

1 litre de brou de verdures (sinó se substitueix per aigua filtrada)

2 tasses (de te) de llet

2 tasses de vi blanc

sal, pebre i nou moscada al gust

En una paella, posa l’oli d’oliva i fregir el bacó – però no posis massa oli d’oliva, perquè la cansalada deixa anar una mica de greix.

Quan estigui daurat, retira l’excés de greix.

En la mateixa paella, salteja la ceba, la pastanaga i l’api.

Quan la ceba s’estigui posant blanca, afegeix la carn picada, la mantega i ofega fins que perdi el to rosat.

Afegeix el vi i deixa-ho assecar.

Quan s’asseca, s’afegeix la llet i la nou moscada i espera que s’assequi també, remenant constantment perquè no es cremi.

Afegeix la salsa de tomàquet i els tomàquets.

Condimenta amb sal i pebre i cou durant 1 o 2 hores, afegint, sempre que s’estigui assecant, 1 tassa de brou o aigua perquè no es cremi.

Repetir aquest pas fins a acabar tot el brou.

Si cal, corregir de sal en acabar.