Un plat de Pop a la Gallega mai falla!
El Pop a la Gallega (en gallec polbo á feira), és un plat molt representatiu de la gastronomia gallega, que s’ha anat expandint per tot el territori espanyol i és una delícia pel paladar de qualsevol ‘gourmet’. Aquí et deixem com preparar aquesta recepta pas a pas.
INGREDIENTS:
1 Pop de 2 a 3 kg
1 kg de patates gallegues
Sal
Pebre vermell (dolç o picant)
Oli d’oliva verge extra
Aigua
8 passos per la preparació d’aquest plat:
1- És molt important estovar el pop abans de cuinar-lo, si es congela, ens permetrà que la carn quedi més tendra. Així que l’única cosa que hem de fer és congelar-lo si l’hem comprat fresc o comprar-lo directament congelat.
2- Traiem el pop un dia abans del congelador i el posem al frigorífic perquè es descongeli. És important posar-lo en una cassola o un bol gran, ja que deixa anar molt líquid. A l’hora de cuinar-lo li passarem aigua freda per treure les possibles impureses.
3- Posem una cassola (la més gran que tinguem) a bullir, no afegim sal, ja que el pop se sala al final, en la presentació. Quan arranqui el bull afegim el pop, l’agafem pel cap i “l’espantem”, aquesta tècnica consisteix a ficar i treure el pop 3 vegades de la cassola per aconseguir que el pop estigui compacte i no es caigui la pell durant la cocció.
4- Coem el pop durant uns 35-40 a foc mitjà depenen de la seva grandària (el més normal és coure un pop d’1,8 kg – 2 kg, durant 30-35 min). Cal punxar-lo de tant en tant per veure com està de dur. La primera vegada que el cuineu us costarà agafar-li el punt, però després us sortirà de perles.
5- Mentre s’està coent, pelem, rentem i trossegem les patates a la meitat.
6- Quan acabem de coure el pop el deixem reposar uns minuts i després el traiem. En la mateixa aigua posem les patates i coem durant 15 minuts. Si no vols que agafin el color rosat pots fer-les en una altra cassola, això depèn de cadascun.
7- Tallem el pop amb unes tisores de cuina, les potes en trossos d’1 cm de grossor i el cap en trossos petits.
8- Ho servim en plat de fusta amb una base de patates, el salem amb sal grossa, afegim pebre vermell (picant o dolç) i una mica d’oli d’oliva.
Seguint aquests passos el teu Pop a la Gallega quedarà deliciós!
I ara si vens a River Centre Comercial podràs trobar pop sencer congelat o inclòs gaudir de la oferta de la setmana i comprar pop en rodanxes cuit congelat per tant sol 8,95€. No esperis més, aquesta oferta estarà vigent fins al dia 5 de maig de 2021. També pots trobar més ofertes fent clic aquí.